Kostpolitikken i den
tyske børnehave Broager

Velkommen
Dagligdagen
Galleri
Årskalender
Læreplan
Kostpolitik
Personalet
Kontakt
Partnere
Home

Kostpolitik

Selvom der foreløbigt ikke er indført en officil frokostordning i børnehaven, ønsker vi alligevel at leve op til de officielle retningslinjer for sund kost. Vores kostpolitik ser således ud:

Morgen: De børn der ikke har spist hjemmefra kan få morgenmad mellem kl. 6:40 og 8:30. Der serveres mysli med forskelligt tilbehør efter eget valg… havregryn, cornflakes, rosiner…

Formiddag: Børnene har madpakke med hjemmefra. Børnehavebørn skal have mindst muligt sukker i løbet af dagen og den bedst mulige mad. Således kan der blive plads til lidt sukker i fritiden.
Vi beder om at der ikke er saft, sodavand, kakaomælk, slik, chokolade, yoghurt, sliklignende morgenmadsprodukter, franskbrød, snacks, søde kiks, mælkesnitte osv. madpakkerne i madpakkerne.

Eftermiddag: Madpakke hjemmefra. Derudover serveres forældrebetalt frugt og grønt. Til alle måltider serveres vand eller mælk.

Højtider: Ved højtider får børnene den ”traditionelle form for slik”.
 

Fødselsdage: Ved fødselsdage er det forældrene, der beslutter hvad de medbringer – ud fra de retningslinjer der gælder for madpakkerne.

Forslag: Grovboller, frugtspyd, pindemadder, rosinpakke, frokost, rugbrøds- eller frugtkagemand, minirugbrød, frikadeller, smoothies.

Inspiration findes på flg. sider:
www.frugtfest.dk
www.altomkost.dk
www.hjerteforeningen.dk
www.dge.de

This site was last updated 01/01/17